Joshua van Eijndhoven
OndernemerSprekerWereldreizigerBlogContact

Vakantie Kaapverdië

10 juli 2018 - door Joshua van Eijndhoven

Net terug van onze vakantie in Kaapverdië

Als het vliegtuig landt tussen de droge bergen van Sao Vicente, slaakt Katia een kreetje van opwinding. “Thuis!!” Het was twee jaar geleden dat ze in haar thuisland was. Dit keer heb ik haar bijna mee moeten sleuren op reis, weg van haar werk en ons nieuwe leven in Nederland. Maar nu, eenmaal hier in Kaapverdie, merkt ze pas hoezeer ze haar thuisland miste.

Vijf jaar weg van thuis

Katia is geboren op Sao Vicente, het culturele hart van Kaapverdië. Ze leefde daarna een tijdje op Boa Vista voordat ze terug kwam. Toen wij elkaar tegenkwamen en ruim een jaar samen in Kaapverdië woonden, bouwde ik een stevige band op met Kaapverdië. In 2013 vertrokken we daarna samen op onze reis rond de wereld. In die vijf jaar bezocht ze haar thuisland slechts twee keer en raakte ze gewend aan een leven buiten Kaapverdië. Wat voor mij een vakantie op Kaapverdië is, is voor haar een herverbinding met haar roots.

Een leven in Nederland

Katia heeft sinds we in September 2017 in Nederland zijn komen wonen, zich razendsnel geïntegreerd in de maatschappij. Ze spreekt de taal, heeft nieuwe vrienden gemaakt en werkt sinds februari fulltime bij Freedomlab in Amsterdam. Hoewel ze nog moet weten aan bepaalde typisch Nederlandse gewoontes, is Nederland haar nieuwe thuis geworden. Ik heb zelf in de tussentijd een omgekeerde beweging gemaakt.

Naar Kaapverdische Eilanden

Sinds September vorig jaar werk ik zelf fulltime aan reisorganisatie Naar Kaapverdische Eilanden. Wij geven informatie over vakantie op Kaapverdië, de eilanden, wat je er kunt doen en we organiseren reizen. Dit bleek in een enorme behoefte te voorzien nu de meeste reizen naar Kaapverdië zonvakanties zijn waarbij je weinig van het land ziet of ervaart. Dus we maken beide een omgekeerde beweging naar elkaars thuisland. Nou ja, niet helemaal, want volgende week krijgen we de nieuwe sleutels van ons nieuwe huisje in Utrecht 😉

Geschreven door

Joshua van Eijndhoven

Joshua is ondernemer, wereldreiziger, spreker en auteur van het boek “Op reis met de Hope”. Na zes jaar de wereld rond gezeild te hebben is hij Voja Travel begonnen. Een reisorganisatie waar je waanzinnige reizen mogelijk naar exotische bestemmingen kunt boeken. En waarbij de reis bijdraagt aan ontwikkeling van de bestemming door CO2 compensatie, ontwikkelingswerk en projecten. Belangrijkste hierin zijn het Voja re-Forrest project, Voja Education Program en Voja @work project.

Lees al mijn blogberichten
Op reis met de Hope

Bestel mijn boek

Op reis met de Hope

Lees alles over het geheim van zes jaar reizen. Op reis met de Hope is een verhaal over dromen, liefde en de magie van wereldreizen zonder vast plan.

Meer over mijn boek

Lezingen en trainingen

Joshua als spreker boeken

Joshua is een ervaren spreker met rijke ervaring op diverse fora. Hij spreekt op Universiteiten, het bedrijfsleven op teamdagen, verenigingen en particuliere evenementen.

  • Raak geïnspireerd door persoonlijk leiderschap, moed en schitterende verhalen.
  • Geniet van deze fantastische spreker met een rijk verhaal vol beeld en video.
  • Gemiddelde publiekswaardering: 9+
Meer over mijn lezingen

Laatste blogberichten

Lees mijn blog

Naar Kaapverdië met Lode Greven

19 juli 2019

Van droom naar zes jaar reizen

26 augustus 2017

Blij en triest bij laatste refit

11 augustus 2017
© Copyright 2021 - Joshua van Eijndhoven