Joshua van Eijndhoven
OndernemerWereldreizigerSprekerBlog

Top watersportproducten voor wereldzeilers

18 februari 2014 - door Joshua van Eijndhoven

Top watersportproducten voor wereldzeilers
Als wereldzeiler ben je een intensief gebruiker van watersportproducten en ben je al snel in staat het kaf van het koren te scheiden. Onderweg zorgen producten van slechte kwaliteit die vaak gerepareerd of vervangen moeten worden voor veel tijdverlies en kosten.  Gelukkig zijn er merken die wel kwaliteit leveren. Aan boord van Hope zijn de toppers verantwoordelijk voor voortstuwing, elektra en besturing aan boord en daarmee essentieel . Als ik in verre oorden reparaties uitvoer of in een storm op zee ben, kan ik blind op ze vertrouwen. Als dank zet ik de producten graag in het zonnetje. Doe er uw voordeel mee!
De nummer één TOPPER; de Yanmar 3GM 30 F marine diesel engine
De onbetwiste nummer één is Yanmar! Waarom? omdat de 27 PK diesel motor van Yanmar prachtig en eenvoudig ontworpen is, het gewoon altijd doet en er overal reserveonderdelen te krijgen zijn tegen een lage prijs. Het is een plezier om de motor te onderhouden en iedereen met de handleiding en basiskennis van dieselmotoren kan het. Lage onderhoudskosten, vergevingsgezind, betrouwbaar en mooi. Yanmar heeft alle topingredienten voor een wereldzeiler en is de onbetwiste nummer één van de TOP watersportproducten aan boord van Hope.
Nummer twee TOPPER: Victron omvormers en acculaders
Kiezen is lastig maar op een welverdiende nummer twee komt Victron. Aan boord gebruik ik sinds vier jaar een Victron Centaur accu lader,  twee Victron Phoenix omvormers en twee Victron AGM accu’s. De Victron apparaten doen het altijd perfect, zijn makkelijk in installatie en gebruik en zien er nog als nieuw uit. Een eenmalig deffecte acculader (piekspanning op de walstroom in Brazilie?) werd uit coulance vervangen en naar Suriname opgestuurd. Topproducten en topservice van Victron!
Nummer drie TOPPER Windpilot: Windvaanstuurinrichting
De Windpilot windvaan is voor mij de meest elegante windvaan op de markt. De Windpilot is gegoten in corrosie bestendig aluminnium en geanodiseerd voor een mooie afwerking. De Windpilot stuurde 95% van de tijd tijdens de reis en stuurde Hope door het zwaarste weer zodat wij binnen kunnen blijven terwijl de Windpilot het zware werk doet. Niets is geruststellender dan het vertrouwen dat de Windpilot Hope door een storm stuurt. Ik kan de Windpilot aan elke lange afstandzeiler aanbevelen!
Misaankopen zijn vaak verantwoordelijk voor problemen op zee. Doe uw voordeel met deze lijst en vraag altijd advies bij mede zeilers voor belangrijke aankopen. Dat zal uw leven op zee een stuk plezieriger en veiliger maken!
Yanmar 3GM30FVictronWindpilot in actie

Geschreven door

Joshua van Eijndhoven

Joshua is ondernemer, wereldreiziger, spreker en auteur van het boek “Op reis met de Hope”. Na zes jaar de wereld rond gezeild te hebben is hij Voja Travel begonnen. Een reisorganisatie waar je waanzinnige reizen mogelijk naar exotische bestemmingen kunt boeken. En waarbij de reis bijdraagt aan ontwikkeling van de bestemming door CO2 compensatie, ontwikkelingswerk en projecten. Belangrijkste hierin zijn het Voja re-Forrest project, Voja Education Program en Voja @work project.

Lees al mijn blogberichten
Op reis met de Hope

Bestel mijn boek

Op reis met de Hope

Lees alles over het geheim van zes jaar reizen. Op reis met de Hope is een verhaal over dromen, liefde en de magie van wereldreizen zonder vast plan.

Meer over mijn boek

Lezingen en trainingen

Joshua als spreker boeken

Joshua is een ervaren spreker met rijke ervaring in het spreken voor verschillende gelegenheden en op diverse fora. Hij spreekt in het onderwijs op Universiteiten en Hogescholen, in het bedrijfsleven op teamdagen en coachings-evenementen en voor verenigingen en particuliere evenementen.

  • Raak geïnspireerd door persoonlijk leiderschap, moed en schitterende verhalen.
  • Geniet van deze fantastische spreker met een rijk verhaal vol beeld en video.
  • Gemiddelde publiekswaardering: 9+
Meer over mijn lezingen

Laatste blogberichten

Lees mijn blog

Vakantie Kaapverdië

10 juli 2018

Van droom naar zes jaar reizen

26 augustus 2017

Blij en triest bij laatste refit

11 augustus 2017
© Copyright 2019 - Joshua van Eijndhoven